FAQ

Waar vind ik begeleiding?

Zoekt u een begeleider in uw buurt ?
Klik op onderstaande link en u wordt zo verder geholpen.

Voor BELGIË & NEDERLAND: http://pro10pharma/begeleiding/

Wat is uw BMI ?

Altijd al afgevraagd wat uw BMI is ?
U komt er zo dadelijk achter!

Klik op de link  om uw BMI te berekenen:
www.voedingscentrum.nl/shared/pages/modules/vc.html

Ik moet elke week wel ergens gaan eten. Kan ik dit dieet volgen?

Antwoord:  Het is van belang dat u een geschikte periode uitkiest om dit dieet te volgen. In de eerste fase wordt elke afwijking van het dieet direct afgestraft door het organisme doordat u geen gewicht verliest of zelfs direct lichtjes bijkomt. U zal er dus op moeten kunnen rekenen dat die etentjes min of meer aanpasbaar zijn aan uw dieet (veel groenten, en mager vlees of vis). Als dat niet het geval is zal u niet de kilo's verliezen  aan het tempo zoals wij hier voorspellen (6 tot zelfs 10 kg per maand). Daarvoor moet u zicht strikt aan het schema houden.

Is het dieet schadelijk als je probeert zwanger te worden?

 

Overgewicht kan de vruchtbaarheid verminderen. Ondergewicht ook, maar dat komt in de westerse wereld veel minder voor. Beide kunnen de menstruatiecyclus ontregelen. Maar ook als de cyclus normaal is, kunnen magerte en dikte de vruchtbaarheid aantasten. Zware vrouwen hebben bovendien een verhoogde kans op een miskraam. En ze brengen vaak zware baby’s voort, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het kind.

Wil je je vruchtbaarheid verhogen en een zwangerschap bespoedigen, dan kun je het beste je gewicht op peil brengen totdat je BMI boven de 19 en onder de 25 ligt.

Als je wilt afvallen om de kans op een vlotte, gezonde zwangerschap te verhogen, doe dat dan bij voorkeur voordat je probeert om zwanger te worden. Een dieet verstoort de hormonenhuishouding en ook wel de menstruatiecyclus (dit herstelt zicht echter direct na het dieet) waardoor u tijdens het dieet ook moeilijker zal zwanger geraken.

 

 

De eerste twee dagen van mijn dieet verloor ik telkens 600 gr.nu de derde dag maar 100gr.Is dat normaal?

Je zou 1 regel moeten onthouden: je niet elke dag wegen. Normaal gezien maar 1 keer per week. Als u straks een glas water drinkt, bent u dan 100 gr zwaarder? Nee toch.

Natuurlijk is dat normaal. De waterbalans kan variëren van dag tot dag.
Bovendien is 1 kg vet gelijk aan 9.000 Kcal . om 100 gr vet te verliezen moet je dus 900Kcal te weinig binnen hebben. Dus voor u lijkt 100 gr niet veel, maar als je weet dat een mens 2000kcal per dag nodig heeft (vrouwen soms wat minder en afhankelijk van de dagelijkse bezigheid) en in fase 1 je rond de 500à 700 Kcal inneemt. Dan is 100gr verliezen op een dag eigenlijk perfect normaal.  Meestal zal het meer zijn , maar om je  proteinedieet  sneller te laten verlopen raden we dus wat extra beweging aan  (fietsen of wandelen), zonder daarbij intensief  te gaan sporten.

Vrouwen moeten bovendien ook weten dat zij rond de menstruatieperiode tot 2 liter vocht meer opnemen. Dus niet schrikken als je die week bvb niet zou vermageren. Je bent dus WEL vermagerd, er is enkel meer water in je lichaam, en dat zal weer verdwijnen. En bovendien , het water beïnvloedt je taille of je figuur niet.

Mogen repen vanaf fase 1?

Repen neem je beter niet in fase 1. Maar ze zijn lekker en handig om mee te nemen, dus ze worden wel vaak gegeten. Beperk ze dan alleszins tot max 1 per dag of sla af en toe eens een dag over (de fruit en granen – reep sowieso pas vanaf fase 3). Hou er ook rekening mee dat de repen maar 15gr eiwitten bevatten (ipv 18, of zelfs 20gr voor vele zakjes van pro10) . Als je dan maar 3 zakjes neemt en 1 reep, dan is dat toch wel aan de lage kant , dus neem dan best een extra maaltijd (zakje, drank, ..).

Om de schade te beperken kan je ook 1 van de kleinere repen nemen (per 10 stuks verpakt) die bevatten 13gr eiwitten en een kleine 100Kcal. Ideaal dus als extra maaltijd die dag (4+1voor vrouwen in fase 1; of 5+1 voor mannen) die vindt je hier

 

Sinds ik het dieet volg menstrueer ik vroeger (of later). Is dat normaal?

Dat komt doordat vnl de oestrogeenwerking nauw 'samenhangt' met het vetmetabolisme.

Geen zorgen maken, het proteïnedieet heeft een effect op de hormonenhuishouding. Helemaal zonder erg, want dit effect stopt direct de dag nadat het dieet stopt. Het is bvb moeilijker om zwanger te geraken tijdens een dieet (eender welk dieet). Logisch ook, tijdens een voedseltekort is het geen goeie periode om een kind te laten groeien.

Hoeveel zakjes moet ik nemen?

De meest gestelde vraag.
Uw begeleider kan u daar het perfect antwoord op geven, maar toch hier enkel weetjes:
Een mens heeft 1 tot 1.2g per KG lichaamsgewicht (ideaal gewicht) nodig.
Een man eerder 1.2g. Sporters hebben vaak meer nodig.
Simpel gezegd een vrouw neemt 4 tot 5 zakjes. Een man 5 tot 6.
Dus een man van 80kg. 5 zakjes van 18g =90g. Genoeg, maar aan de onderkant; neem je echter de zakjes van www.proteinedieet.net dan kom je op 5x20g : 100g eiwitten.
Dus het is ook van belang om te zien hoeveel eiwitten uw zakjes bevatten. Zo bestaan er merken die maar 15g eiwitten per zakje leveren, in de supermarkt zit er soms maar 12g of minder in. Het spreekt vanzelf dat je hiervan veel meer zakjes moet nemen (waardoor de ketose in het gedrang komt.
De zakjes op www.proteinedieet.net bevatten meestal zelfs tot 20g /zakje.
Maar bvb de Tetra drankjes bevatten 15g. Dus 4 Tetra drankjes per dag, of 4 x 20g per dag... Dat is een groot verschil. Hou daar dus rekening mee bij de samenstelling van uw dagelijkse repen /zakjes maaltijden.

Hoe zit het met Cola light?

De meeste light dranken zijn ok. Maar beperk ze toch tot 2 blikjes per dag, omdat light dranken de zin naar suiker aanwakkeren. Er zijn studies die aantoonden dat mensen die light dronken toch verdikten. Niet door de light drank zelf, maar doordat ze vaker zin kregen om te eten.

Sprite zero en Cola zero zijn ook Ok. Fanta Zero max 1 per dag (zit iets meer koolhydraten in).

Items: 1 - 9 of 9

Contact

Pro10 Pharma Sasstraat 60
9340 LEDE
BELGIE

DEPOT: Kloosterstraat 80A
9420 MERE
0032 53 789007
Fax 0032 2 404 08 37
info@pro10.be